Image
Up

Proseccomeisjes

Prosecco is de naam van de soort druif waarvan proseccowijn wordt gemaakt. Deze druif groeit in Italie, in een gebied dat ongeveer 50 km boven Venetie ligt.

Hier wordt er van deze witte druif een mousserende wijn gemaakt. Het resultaat is een frisse schuimende wijn die licht van aard is.


De Proseccowijn onderscheidt zich in 2 soorten;

Vino Frizzante, wat minder mousserend

Vino Spumante, met meer bubbels


De vino frizzante wordt gegist in ijzeren tanks en de spumante wordt na gisting in de tanks nog aanvullend gegist in de fles. Hierdoor is spumante koolzuurrijker en ook wat duurder in prijs.


De naam prosecco is op dit moment nog niet beschermt, waardoor het mogelijk is dat er nep varianten van prosecco op de markt zijn. De verwachting is dat op termijn de naam prosecco wel beschermt wordt, men is druk bezig met een keurmerk te krijgen voor de Italiaanse prosecco.


Wij schenken voornamelijk de spumante een echte kwaliteits prosecco van het merk Astoria en de frizzante een kwaliteits prosecco van Scavi & Ray.

 

Astoria Prosecco

Astoria werd in 1987 opgericht door een oude wijnmakers-familie. Zo'n 20 jaar later zijn de huidige eigenaren Paolo en Giorgio Polegato bijzonder trots op de hoge kwaliteit van hun wijngaarden.

Het Astoria gebied heet Tenuta Vale de Brun gelegen in Refrontolo in het hart van het Conegliano-Valdobbiadene DOC gebied. In het totaal beschikken zij over 40 hectaren waarvan 32 voor de productie van wijn en 8 voor houtbouw. Zij profiteren van de mooie heuvelachtige ligging en het milde klimaat.

Astoria werd voor het 4e achtereenvolgende jaar beloond met de "Gambero Rosso" de oscar voor kwaliteit, voor de prosecco Millesimato. Dit is een kroonjuweeltje van Astoria.

 

 

Scavi & Ray Prosecco

 

Joe Scavi en Carluccio Ray's droom was om nog eenmaal terug te keren naar hun Italiaanse 'roots'. Zij besloten in de provincie Trevisio in de regio Veneto hun leven en eigen frizzantes op te gaan bouwen. Tot op heden behoort Scavi & Ray tot de allerbeste Prosecco / Vino frizzante producenten uit het gebied.

Proseccomeisjes

Kwaliteits prosecco van Astoria en Scavi & Ray wordt voor u gepresenteerd door de Proseccomeisjes. De stijlvolle uitstraling van de flessen bezorgd al u gasten een glitter & glamour gevoel. Per glas wordt de Prosecco voor uw gasten uitgeschonken. Hierbij wordt ook het verhaal achter deze prosecco overgebracht aan uw gasten voor een extra beleving.

De Proseccomeisjes dragen een leren riem waaraan de champagne flutes en de proseccoflessen bevestigd zijn. De brut Cuvee Fashion Victim en Rose Astoria Lounge zijn uniek qua presentatie. Daarnaast heeft u ook de keuze uit Baby 0,20 cl flesjes of de Magnum Millesimato.

Down
   Home       Bitterballenmeisjes       Proseccomeisjes       Crudités-boys       Events       Wist je dat?       Contact